dissabte, 10 de novembre del 2007

IN EROS

EROS. Passeig d'experiències sensitives.
Van ser unes instal.lacions d'Arquitectura Efímera a l'espai públic i en aparadors d'espais comercials.
Projecte realitzat per l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus a través de la proposta del Consorci del Teatre Bartrina amb la col.laboració de la companyia de dansa Lanònima Imperial i de la Unió de Botiguers de Reus.

Relacionat amb l'entorn de la festa major, les instal.lacions presentades s'han projectat a partir d'un únic tema, EROS, reflexionant al voltant del desig, la seducció i l'aparença: contrastant el món ideal amb el real, l'anhel amb la impossibilitat d'assolir-lo...
El nostre projecte es titulà: IN EROS, i es va ubicar a la Plaça de les Basses de Reus. Va significar la dualitat d'Eros i antieros. Amor, passió desenfrenada, colors càlids, vermell, foc versus desconsol, colors freds blavosos, moviments tous i dúctils, pràcticament transparents, aigua.
A l'interior d'una estructura rectangular, aquests elements flueixen, s'unifiquen i es contraposen: creen un ritme sincopat d'emocions. L'espectador, inquietat per les ombres que s'hi projecten, resta impel.lit a aproximar-s'hi i a mirar per desvetllar, amb les seves pròpies mans, la realitat que s'oculta rere la tela.


MAITE NÚRIA AÏNA