dimecres, 7 de maig del 2008

L'OBRA "WWW" A LA BEWEGTERWIND DE LICHTENFELS (ALEMANYA)


L’OBRA “WWW” DE NÚRIA JARDÍ (TRAÇ DISSENY), SELECCIONADA PER SER EXPOSADA A LA “BEWEGTERWIND” DE LICHTENFELS (ALEMANYA)

El “Bewegterwind” es un concurs de projectes efímers que es va iniciar al 2005, i TRAÇ disseny s’ha presentat per primer cop amb “WWW” que ha estat escollida de les moltes obres rebudes des de 17 països, i s’exposarà durant els mesos de juliol i agost en aquesta ciutat alemanya.

Diuen que “les paraules se les emporta el vent”, i en Bob Dylan trobava les respostes en el vent.
Degut a que les lletres, sigui en l’idioma que sigui, també estan relacionades amb el vent, nosaltres volem que paraules i respostes flueixin i viatgin amb aquest fenomen natural i transportin a l’espectador on ell vulgui.
En aquest sentit unim la cultura catalana que va ser la convidada d’honor a la Fira de Frankfurt (Alemanya) l’any 2007, i una de les escriptores més importants de la narrativa catalana contemporània i la més internacional, Mercè Rodoreda (Barcelona, 1908-Girona, 1983), i que aquest 2008 es commemora el centenari del seu naixement.

Per representar el projecte hem escollit dues de les seves obres més divulgades: La Plaça del Diamant i Mirall trencat.
Unim les dues obres de l’escriptora per donar vida a WWW (Wind-Word-Woman). Creem la silueta de la plaça de la primera obra de Rodoreda, en un hula hop, del que penjaran a diferents alçades trossos de paper mirall en forma de rombes que a la vegada simbolitzen la segona de les seves obres, Mirall trencat. I per últim, destaquem el fet que el treball estigui creat per dones, reivindicant així la minoria del sexe femení en molts sectors.

L’efecte que pot crear WWW amb el vent i la llum (artificial o natural), que vagin a parar als trossos de paper mirall, es molt interessant, ja que al bellugar-se donarà joc a un impacte visual agradable.
Com veieu a la foto l'obra ja està situada a l'espai en qüestió, a Bergfreiheit.